Hepatitida E - nová zoonóza v ČR? - Doležánová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce obsahuje základní informace týkající se virové hepatitidy E. Zaměřuje se zejména na původce, genotypy, rezervoáry a přenos viru, klinický obraz, léčbu, prevenci a laboratorní diagnostiku. Práce poskytuje informace o stále častějším výskytu tohoto onemocnění v České republice. Závěr práce je věnován kazuistice dvou pacientů.
Hepatitis E - a new zoonotic disease in the Czech Republic?
Keywords: virus; hepatitida; HEV; játra; ELISA; virus; hepatitis; HEV; liver; ELISA