Modernizace železničních stanic Letovice a Březová nad Svitavou - Samek, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce představuje možnosti modernizace železničních stanic Letovice a Březová nad Sitavou. Dvě varianty každé stanice, které autor zvolil jako nejvhodnější, jsou dále podrobněji zpracovány, včetně jejich podvariant. Modernizace je zaměřena na zvýšení propustnosti dopravních kolejí ve stanici, zvýšení bezpečnosti železniční dopravy a možnosti zapojení stanice do dálkově ovládaného zabezpečovacího zařízení.
Modernization of railway stations Letovice and Březová nad Svitavou
Keywords: modernization; railway station; Letovice; Březová nad Svitavou; platform; switch; edge of platform; superstructure; rail; modernizace; železniční stanice; Letovice; Březová nad Svitavou; nástupiště; výhybky; nástupní hrana; železniční svršek; koleje