Význam toxikologického hodnocení léčiv v rámci procesu validace čištění výrobních zařízení - Kolářová, Dominika Anežka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o významu toxikologického hodnocení léčiv v rámci procesu validace čištění výrobních zařízení. Vypovídá o současných používaných validačních limitech. Detailně je zaměřena na limit povolené denní expozice (PDE), který je v rámci bakalářské práce stanoven na základě toxikologických dat pro vybraná antihistaminika první, druhé a třetí generace.
Toxicological assessment of pharmaceuticals within the validation of production facility cleaning
Keywords: validace; PDE; antihistaminika; validation; PDE; antihistamines