Finanční analýza odvětví Doprava a skladování - Kammelová, Monika (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou odvětví Doprava a skladování. Teoretická část je věnována významu finanční analýzy, jejím uživatelům a zejména metodám finanční analýzy. Jsou prezentovány základní metody (horizontální a vertikální analýza, poměrová analýza) i vybrané modely predikce finanční tísně (Altmanova analýza). V praktické části je provedena externí finanční analýza odvětví Doprava a skladování a jeho oddílů. Na základě výsledků analýzy je zhodnocena finanční situace odvětví a jsou navržena doporučení pro zlepšení finanční situace.
Financial analysis of the sector Transportation and storage
Keywords: doprava a skladování; finanční analýza; likvidita; aktivita; rentabilita; zadluženost; Du Pont; Altmanův index; transportation and storage; financial analysis; liquidity; activity; profitability; indebtedness; Du Pont; Altman´s index