Sociální a ekonomické dopady užívání návykových látek - Zdražil, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku drogové závislosti, její sociálně-ekonomické dopady na společnost a zdravotní následky. Problematika drog je nastíněna celosvětově se zaměřením na EU a především Českou republiku. Empirická sonda vychází z mezinárodních dotazníků závislostí.
Social and economic impact of addictive drugs use
Keywords: aspekty užívání; Česká Republika; Drogy; Návykové látky; politika; prevence; rizika; závislost; aspects of drug use; Czech Republic; Drugs; addictive drugs; policy; prevention; hazards; dependence