Interní audit ČD - Dykast, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2001)
Diplomová práce se v teoretické části zabývá základní problematikou interního auditu, kde je popisován externí audit, interní audit, vnitřní kontrola a vztah mezi externím a interním auditem. Dále pak diplomová práce charakterizuje základní rysy ČD a analyzuje úroveň interního auditu ČD. Na závěr práce jsou navrženy hlavní směry ke zvýšení interního auditu ČD a stanovení budoucnosti této kolosální organizace.
Internal audit of the Czech Railways
Keywords: železniční doprava; České dráhy; interní audity; kontrola; rail transport; Czech Railways; internal audits; control