Jednotky dobrovolný hasičů na Pardubicku - Pavlíková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce pojednává o historii hasičství na území České republiky a o občanském sdružení dobrovolných hasičů. V první části se věnuje charakteristice základních pojmů. V druhé části je práce zaměřena na jednotky sboru dobrovolných hasičů v Pardubickém kraji a celkové analýze jejich činnosti.
Units of volunteer firemen in the Pardubice region
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Hasičský záchranný sbor České republiky; jednotky sboru dobrovolných hasičů; jednotky požární ochrany; Integrated rescue system; Fire Rescue Service of the Czech Republic; units volunteer fire department; fire prorection units