Finanční právo zaměřené na správu daní - Altová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá finančním právem, které je součástí práva veřejného. Pozornost věnuje především zvláštní části finančního práva, a to oblasti daní. Popisuje daňovou soustavu České republiky, představuje současnou podobu daňové správy a věnuje se jednotlivým stádiím daňového řízení. Závěr práce je zaměřen na daň z příjmů fyzických osob.
Financial law focuses on tax administation
Keywords: finanční právo; Daň; daňová soustava; Správa daní; daňové řízení; daň z příjmů fyzickýh osob; financial law; tax system; tax administration; tax procedure; personal income tax; taxation