Kalkulace nákladů v kamionové dopravě - Růžičková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou nákladů na dopravu v dopravní společnosti. První část je věnována dosavadním poznatkům v oblasti nákladovosti a kalkulací. Druhá část práce analyzuje nejvýznamnější náklady, které se podílejí na celkovém hospodaření firmy a představuje metody rozhodování mezi nákupem automobilu pomocí leasingové společnosti a bankovního úvěru. Výstupem je hodnocení přínosů z realizace.
Cost calculation in truck transport
Keywords: mezinárodní nákladní doprava; kalkulace; náklady; leasing; úvěry; international truck transport; calculation; costs; credits