Návrh obchvatu obcí Zderaz, Perálec - Zaplatílek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Jedná se o návrh obchvatu obcí Zderaz,Perálec, silnice II/358. Byli navrženy dvě varianty, tak aby byl nalezen přiměřený kompromis mezi technickými parametry a ekonomickými požadyvky, vzhledem k zadané návrhové rychlosti a kategorii komunikace dle ČSN 736101. Vhodnější varianta byla rozpracována. Při trasování byl kleden důraz na estetiku, minimalizování zemních prací a ekonomických nákladů.
Design of Zderaz, Perálec bypass
Keywords: pozemní komunikace; vozovky; niveleta; osy silniční komunikace; podloží; podélné profily; příčné řezy; rural road; pevements; vertical alignments; axis; subgrade; longitudial sections; cross sections