Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách - Fibigr, Jonáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá studiem stanovení polyfenolických látek. Pozornost je věnována především přípravě amperometrických biosenzorů využívajících polyfenoloxidázových enzymů ke stanovení obsahu polyfenolických látek v čokoládě. Práce také obsahuje výčet používaných enzymů sloužících ke konstrukci biosenzorů. Také zaměřuje na obsah fenolických látek v různých fázích výrobního procesu čokolády a hlavně na jejich biologickou aktivitu.
Possibilities of Determination of Total Phenolic Content in Chocolates
Keywords: analýza; polyfenolické látky; biosenzory; čokoláda; analysis; polyphenolic compounds; biosensors; chocolate