Petra Hůlová a Jáchym Topol prizmatem naratologických otázek - Chvojková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce s názvem Petra Hůlová a Jáchym Topol prizmatem naratologických otázek se snaží postihnout autorské styly těchto dvou českých spisovatelů. Cílem práce je analyzovat příčiny toho, jak jsou v českém kritickém diskurzu zmiňovaní spisovatelé srovnáváni. Metodou práce je analýza prozaických děl spisovatelů z odborného naratologického hlediska. Práce se zabývá charakteristickými rysy vypravěčů se zaměřením na oblast jazykových prostředků. Prostřednictvím komparace analayzovaných děl diplomová práce postihuje podobnosti a odlišnosti autorských stylů.
Petra Hůlová and Jáchym Topol in the Light of Narratology
Keywords: Hůlová, Petra; Topol, Jáchym; próza; narace; vypravěči; Hůlová, Petra; Topol, Jáchym; prose; narration; narrators