Charakterizace vlastností Polyvinylpyrrolidonu jako aditiva do léčiv s řízeným uvolňováním - Romanová, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Předložená diplomová práce se zabývá tepelným chováním vybraných polymerů. Tyto polymery jsou hojně využívány ve farmaceutickém průmyslu pro tvorbu lékových forem s řízeným uvolňováním. Cílem této práce je posoudit vliv sorpce vody na teplotu skelného přechodu a s tím spojené fyzikální změny.
Characterization of Polyvinylpyrrolidone as an additive for drugs with controlled liberation
Keywords: polyvinylpyrrolidon; Kollidon SR; plastifikace; teplota skelné transformace; polyvinylpyrrolidone; Kollidon SR; plastification; temperature of glass transition