Systém statistiky v dopravě v České republice (po roce 1989) a v zemích Evropské unie - Lenc, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce popisuje systém statistiky v dopravě, zhodnocuje schopnost ČR poskytovat odpovídající údaje v souladu s legislativou EU, hodnotí stupeň harmonizace, kterého bylo v roce 1997 dosaženo v oblasti statistiky dopravy.
Keywords: Doprava; informační soustava; hospodářská statistika; Evropská Unie