Vývoj struktury výnosů v bankovním sektoru - Fojtová, Jana (Univerzita Pardubice, 2006)
Tématem této diplomové práce je vývoj struktury výnosů v bankovním sektoru. Jsou zde podrobně rozebírány všechny druhy výnosů mající vliv na celkové hospodaření bank působící v České republice. Nebyly zde opomenuty ani vývojové tendence dílčích zisků podílející se na zisku z finanční činnosti, která je řazena mezi nejdůležitější a nejvýznamnější, a jejich měnící se podíly vztažené k této činnosti. Jedna z částí diplomové práce se zabývá detailním popisem jednotlivých položek výkazu zisku a ztrát. Závěr se věnuje porovnání českého bankovního sektoru s bankovním sektorem Rakouska.
DEVELOPMENT OF YIELDS STRUCTURE IN A BANK SECTOR
Keywords: Bank sector; profit from banking activities; interest profit; profit from fees and commissions; profit from shares a interests; profit from other financial transaction; securities transactions; foreign exchange operations; derivatives transaction; Bankovní sektor; výkaz zisků a ztrát; zisk z úroků; zisk z poplatků a provizí; zisk z akcií a podílů; zisk z ostatních finančních operací; zisk z cenných papírů; zisk z devizových a derivátových operací