Bělení sulfátové buničiny - Čulík, Pavel (Univerzita Pardubice, 1998)
Bylo uskutečněno pět různých bělicích sekvencí, v nichž byla bezchlorovým způsobem bělena sulfátová buničina. K bělení byly použity peroxid vodíku, kyselina peroctová a kyslík. Součástí bělicích sekvencí byly chelatační stupně, v nichž byla k buničině přidávána činidla. U bělené buničiny byly stanoveny bělost, tržná délka a limitní viskozitní číslo.
Bleaching of kraft pulp
Keywords: sulfátová buničina; bezchlorové bělení; chelatace; bělost