Základní vlastnosti kolejových obvodů bez izolovaných styků - Dorazil, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá popisem, charakteristikou a porovnáním některých typů kolejových obvodů bez izolovaných styků. Jednotlivé části jsou zaměřeny na neohraničené kolejové obvody s napěťovými přijímači, s proudovými přijímači, nárazníkové kolejové obvody a specifickou aplikací vysokofrekvenčního neohraničeného kolejového obvodu v anulačním souboru elektronickém přejezdového zabezpečovacího zařízení. V každé části je uveden princip činnosti, základy analýzy a popis konkrétních typů NKO.
Basic characteristics of jointless track circuits
Keywords: jointless track circuits; track circuits with electrical joints; electrical joints; kolejové obvody bez izolovaných styků; neohraničené kolejové obvody; elektrické styky