Možnosti řešení přetíženosti dálniční a silniční sítě nákladní dopravou v ČR - Popelka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá přiblížením jednotlivých druhů dopravy, jejich základní charakteristikou, historií, vývojem a jejich využitím. Dále pak zhodnocením vývoje silniční dopravy za uplynulých pár let a řešením přetíženosti silniční a dálniční sítě nákladní dopravou a to regulací cen mýtného a přijetím opatření vedoucí k převedení nákladní dopravy na železniční a lodní dopravu.
Ways of dealing with congestion in road and highway network of freight in the Czech Republic
Keywords: Doprava; přetíženost; silnice; dálnice; Železnice; Traffic; congestion; Road; highway; Railway