Bezpečnost silničního provozu v kontextu s činností Služby dopravní policie Policie České republiky - Konečný, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována analýze dopravní nehodovosti v rámci členských států EU a návrhům konkrétních technických, taktických a legislativních opatření ke snížení dopravní nehodovosti. Obsahuje definici metodického přístupu ke zvyšování bezpečnosti silničního provozu v souvislosti s činností služby dopravní policie včetně ověření předpokládaného přínosu navržených opatření prostřednictvím komparace statistických dat, provedeným výzkumným šetřením a realizací technického experimentu.
Road Safety in the Context of the Activities of Traffic Police Service of the Police of the Czech Republic
Keywords: bezpečnost silničního provozu; služba dopravní policie; dopravní nehodovost; systém eCALL; černá skříňka; traffic road safety; traffic police service; traffic accident rate; eCALL system; Blackbox