Bazické vlastnosti Mg/Al směsných oxidů - Novák, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá charakterizací bazických center Mg/Al smesných oxidu, predevším pak technikou teplotne programované desorpce CO2 (TPD-CO2). Dále jsou v diplomové práci porovnány informace o bazických centrech Mg/Al smesných oxidu získaných TPD-CO2, titrace na Hammetovy indikátory a kalorimetrickým stanovením adsorpcních tepel na kombinované kalorimetricko-volumetrické aparature.
Basic properties of the Mg/Al mixed oxides
Keywords: bazická centra; Mg/Al směsné oxidy; TPD CO2; titrace na hammetovy indikátory; kalorimetrické sledování adsorpcních tepel CO2; basic sites; Mg/Al mixed oxides; hammett indicators and calorimetric CO2 adsorption