Porovnání silniční a kombinované přepravy na vybrané trase - Hranická, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce charakterizuje a analyzuje stav dopravy v České republice a zahraničí v rámci silniční a kombinované dopravy. Posuzuje potřebné opatření pro zajištění a uložení zboží. Vyhodnocuje peněžní a časovou náročnost pro silniční dopravu a zvlášť i pro kombinovanou přepravu. Porovnává peněžní i časovou náročnost mezi silniční dopravou a kombinovanou přepravou na trase z Děčína do Madridu.
Comparison of road and combined transport on a selected route
Keywords: kombinovaná přeprava; silniční nákladní doprava; pracovní režim; naložení; zajištění; trasa; cena; čas; combined transport; road freight transport; working mode; loading; securing; route; price; time