Zefektivnění využití silniční dopravy v rámci přepravní sítě České pošty, s.p. - Tůma, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá zefektivněním využití silniční dopravy v rámci přepravní sítě České pošty, s.p. Zaměřuje se na jednu konkrétní relaci v hlavní přepravní síti, konkrétně na trasu Praha - Ústí nad Labem - Praha. Pracuje se zde s myšlenkou částečně nahradit standardní návěsy za dvoupodlažní návěsy 2WIN. Také se zde pojednává o dostavbě úseku dálnice D8 a o jeho přínosu pro hlavní přepravní síť České pošty, s.p.
More effective use of road transport network in the Czech Post the national company
Keywords: silniční doprava; přepravní sítě; pošta; návěs 2WIN; zefektivnění; road transport; transportation network; post and postal services; semi-trailer 2WIN; more effective