Imunochromatografické testy jako rychlé metody průkazu bakteriální kontaminace potravin - Stará, Ivana (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnost průkazu bakteriální kontaminace potravin pomocí screeningových imunochromatografických testů. V práci je popsána jejich konstrukce, uspořádání a využití se zaměřením na detekci patogenů v potravinách. Závěrem jsou zmíněny i některé druhy potravinových bakterií způsobující různá onemocnění.
Lateral Flow Immunochromatographic Tests as Rapid Methods for Detection of Food Bacterial Contamination
Keywords: imunochromatografické testy; bakteriální kontaminace potravin; potraviny; patogeny; stripové testy; imunochromatografie; immunochromatographic tests; lateral flow immunochromatographic test; bacterial contamination of food; foods; pathogens; immunostrips; immunochromatographic