Shaken baby syndrom pohledem radiologického asistenta - Dúbravová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je prací teoretickou a zabývá se problematikou syndromu třeseného dítěte z pohledu radiologického asistenta. Metodicky vychází z rešerší dostupných odborných článků a publikací napsaných v českém a anglickém jazyce. První část této bakalářské práce zahrnuje teoretická východiska k tématu. Druhá část obsahuje metodiku vyhledávání a následný rozbor dostupných studií z vybraných databází. Výsledky ukazují význam vyšetření pomocí magnetické rezonance a počítačové tomografie u těchto dětí.
Shaken baby syndrome from the point of view of radiology assistant
Keywords: CT; MRI; radiologický asistent; syndrom třeseného dítěte; shaken baby syndrome; CT; MRI; radiology assistant; shaken baby syndrome