Větvené simulace s nízkou mírou věrnosti pro radiologické výkony - Šetinová, Hana (Univerzita Pardubice, 2021)
Ve své bakalářské práci s názvem Větvené simulace s nízkou mírou věrnosti pro radiologické výkony, jsem se zaměřila na radiodiagnostiku, a to konkrétně na projekce horní končetiny, její správné provedení a anatomii. Úvodní část - teoretická vysvětluje, co to jsou větvené simulace s nízkou a vysokou mírou věrností, popisuje anatomii horní končetiny, správné provedení snímku, postavení pacienta spolu s nastavením centrálního paprsku rentgenového přístroje. Druhá část této práce - praktická, je zaměřena na vyhodnocení získaných dat z dotazníkového šetření, kdy studenti 2. ročníku oboru radiologický asistent při Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice měli možnost si vyzkoušet 9 vytvořených scénářů, kdy na základě projití jednotlivými simulacemi odpovídali na otázky.
Branch simulations with low fidelity for radiological procedures
Keywords: větvené simulace; radiologické výkony; projekce horní končetiny; radiodiagnostika; RTG; branched simulations; radiodiagnostics; radiological procedures; upper limb projection; X-ray