Ochrana obyvatelstva na území města Chrast - Lacman, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá bezpečností a ochranou obyvatelstva. Nejprve jsou tyto pojmy vysvětleny na obecné úrovni společně s hlavními úkoly ochrany obyvatelstva, kterými jsou varování, vyrozumění, evakuace, ukrytí a nouzové přežití. Cílem práce je popsat bezpečnost ochrany obyvatelstva na území města Chrast. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení v souvislosti se zjištěnými nedostatky v oblasti ochrany obyvatelstva ve městě Chrast.
Protection of population in the town Chrast
Keywords: protection of population; safety; incidents; warning; notification; evacuation; shelter; emergency survival; ochrana obyvatelstva; bezpečnost; mimořádné události; varování; vyrozumění; evakuace; ukrytí; nouzové přežití