Středověké předměstí z pohledu archeologie na příkladu Českého Brodu - Bezdíčková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem bakalá ř ské práce bude zpracování vybrané č ásti archeologických nález ů , u č in ě ných na bývalém Kou ř imském p ř edm ě stí m ě sta Č eský brod (okr. Kolín). Dále budou zkompletová ny a zhodnoceny zprávy z regionální, archeologické a historické literatury týkající se historie a archeologie tohoto p ř edm ě stí. Na základ ě vyhodnocení pramen ů bude podán obraz vývoje Kou ř imského p ř edm ě stí ve st ř edov ě ku a raném novov ě ku. Provedeno bude též srovnání s archeologickými poznatky o dalších vybraných p ř edm ě stích č eských m ě st.
Medieval Suburb from the Archeologist´s View: An Example of Český Brod
Keywords: Český Brod; předměstí; města; řenesla; koželužství; archeologie; suburb; town; tanner; archaeology