Zabezpečená výměna dat mezi počítači v nezabezpečeném prostředí - Knap, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je věnována návrhu a implementaci zabezpečeného spojení mezi dvěma klienty v rámci počítačové sítě LAN s využitím jazyka Java a jeho nativních knihoven. V teoretické části je obsažena rešerše poskytující základní nástin celkové problematiky. Praktická část má více výstupů Java knihovnu umožňující zabezpečit komunikaci, demonstrační aplikaci sloužící k synchronizaci souborů a postup, jakým byly knihovní funkce do aplikace zaimplementovány.
Secure data exchange between computers through an unsecured network
Keywords: bezpečnost; komunikace; přenos dat; výměna dat; počítačové sítě; Java; security; communication; data transfer; data exchange; computer network