Měření adsorpčních izoterem vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií - Prokeš, Lubomír (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce je věnována měření adsorpčních izoterem benzofenonu a kumarinu metodou frontální analýzy na silikagelové koloně v mobilních fázích obsahujících různé procentuální zastoupení isopropanolu v n-hexanu. Experimentální data byla velmi dobře popsána Langmuirovým modelem.
Determination of adsorption isoterms by high prformance liquid chromatography
Keywords: kapalinová chromatografie; adsorpční izotermy; benzofenon; kumarin; Langmuirovy izotermy