Subjekty tvorby práva a legislativní zásady - Nálevka, Martin (Univerzita Pardubice, 1995)
Cílem práce je vytvořit stručný přehled o legislativním systému ČR, o subjektech tvorby právních předpisů, jejich činnosti, naznačit momentální stav právního řádu naší republiky, některé skutečnosti analyzovat a pokusit se objasnit mechanismus jejich fungování a v neposlední řadě tak alespoň malou měrou přispět k obohacení literatury vztahující se k této poměrně složité problematice.
Keywords: právo; legislativa; právní systém; Parlament; poslanci; vláda; ministerstva; zákony; právní předpisy; Ministerstvo vnitra; ústřední orgány