Technologie odbavování cestujících v IDS JMK a možnosti jejího zlepšení - Rausová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se věnuje odbavovacím technologiím ve veřejné hromadné dopravě osob. Analyzuje současný způsob odbavování cestujících v IDS JMK, včetně moderních trendů v možnosti odbavování cestujících. Jsou navrhnuty konkrétních způsoby odbavování cestujících v podmínkách IDS JMK s využitím stávajících i progresivních technologií v odbavovacích systémech. Jednotlivé navrhnuté varianty odbavování jsou vyhodnoceny s důrazem na konkrétní aspekty jejich implementace v IDS JMK.
Technology of fare collection system and ticketing in IDS JMK and improvement concept
Keywords: fare collection systems; tickets; integrated public transport systems; tariffs; radio frequency identification; near field communication; odbavovací systémy; jízdenky; integrované dopravní systémy; tarify; radiofrekvenční identifikace; bezdrátové komunikace na krátké vzdálenosti