Odkrytí a restaurování štukového stropu v místnosti č. 213 - bývalého kapitulního děkanství, nyní budova Arcidiecézního muzea, Václavské náměstí čp. 3, Olomouc - Zeman, Filip (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce popisuje restaurování části barokní vápenné štukové výzdoby interiéru Arcidiecézního muzea v Olomouci. Jednotlivé kapitoly se věnují lokaci památky a základním údajům o ní, nálezové průzkumové zprávě a koncepci i postupu restaurování. V závěru práce shrnuje použité technologie a materiály a doporučuje následný režim památky.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; štuk; výzdoba; stropy; architektura interiéru; průzkumy; technologie; baroko