Možnosti spolupráce podací pošty a sběrného přepravného uzlu při zajišťování hromadného podání zásilek velkých zákazníků - Jarečná, Perla (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena především na oblast technologických kontaktů poštovného provozu (podávacích a dodávacích pošt) a poštovní přepravy (sběrných přepravních uzlů). Výchozím stavem této práce je její teoretická část vymezující vliv organizačních struktur a způsobů řízení na aplikaci technologických postupů na pracovištích pošt a sběrných přepravních uzlů. Podstatou bakalářské práce je její praktická část, která podrobně určuje technologické vzorky atrakčního obvodu sběrného přepravného uzlu společně s reálným předpokladem optimálního průběhu technologických operací. Zpracování tématu bakalářské práce je založeno na podstatě metody analýzy současného stavu. Cílem této práce je nalezení návrhu takové formy spolupráce mezi poštou a sběrným přepravním uzlem, která by zajišťovala dlouhodobě vysokou úroveň kvality a efektivity činnosti České pošty pro její velké zákazníky. Výsledkem je pak návrh definice rozhraní mezi poštou a sběrným přepravním uzlem a některá doporučení a další návrhy racionalizace technologických postupů pro velké zákazníky České pošty.
The possibilities of cooperation of consignation post offices and collective transportation nodes at the bulk administration of key customers
Keywords: technologické systémy; společné technologické průniky; obchodní politika; podávací služby; efektivita a kvalita činnosti; produktová portfolia; technological systems; common technological intersection; business policy; consignation service; effectiveness and quality of activity; product portfolio