Passiv im Deutschen - Adamcová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá trpným rodem v německém jazyce. Popisuje jeho tvoření, užívání, transformaci aktiva do pasiva. Věnuje se také konkurenčním formám pasiva v textu. V druhé části práce uvádí možnosti aplikace pasiva ve vyučování.
Pasív v němčině
Keywords: němčina; výuka; Gramatika; pasívum; morfologie