Predikční síla finančních modelů IN - Pospíšil, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá bankrotními a bonitními modely a jejich schopností predikovat finanční stav podniku. Cílem práce je popis tvorby a konstrukce predikčních modelů a především zhodnocení současné vypovídací schopnosti českých indexů IN, které vytvořili manželé Inka a Ivan Neumaierovi. V teoretické části práce jsou popsány nejznámější bankrotní a bonitní modely, postup jejich výpočtu a způsob vyhodnocení výsledků. Zvláštní důraz je kladen právě na indexy IN. Praktická část práce je zaměřena na indexy IN99 a IN05 a jejich současnou schopnost predikovat tvorbu hodnoty. Tato schopnost je analyzována na základě finančních dat více než 700 českých podniků z odvětví zpracovatelského průmyslu.
Predictive Power of Financial IN Models
Keywords: value and bankruptcy models; index IN; predictive ability; bonitní a bankrotní modely; index IN; vypovídací schopnost