Obchodní společnost jako plátce a poplatník daně z příjmů - Pytlík, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se věnuje zdaňování příjmů obchodních společností a dále také zdaňování příjmů, které plynou společníkům, statutárním orgánům a členům statutárních orgánů této společnosti. Teoretická část charakterizuje základní pojmy, vymezuje právní postavení jednotlivých orgánu společnosti a možnosti jejich odměňování. V praktické části jsem podle skutečnosti sestavil zjednodušený příklad, na kterém se snažím uplatnit své teoretické znalosti a hledat možnosti jak optimalizovat daňovou povinnost dané společnosti.
The overview of a company as an income tax payer
Keywords: obchodní společnost; orgány společnosti; výsledek hospodaření; daň z příjmů; trading company; company authorities; income from operations; income tax