Depozice a charakterizace tenkých vrstev sulfidových chalkogenidových skel připravených metodou spin-coating - Šlang, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato disertační práce se zabývá přípravou a charakterizací tenkých vrstev chalkogenidových skel As30S70, As30S45Se25, Ge25S75 a Ge20Sb5S75 deponovaných z jejich roztoků metodou spin-coating. Byl studován vliv temperace a expozice elektromagnetickým zářením na jejich optické vlastnosti, strukturu a chemickou odolnost. Vlastnosti vybraných spin-coatingem deponovaných tenkých vrstev byly porovnány s vrstvami deponovanými vakuovým napařováním.
Deposition and characterization of sulfide chalcogenide glass thin films prepared by spin-coating technique
Keywords: chalkogenidová skla; tenké vrstvy; spin-coating; vakuové napařování; chalcogenide glasses; thin films; spin-coating; vacuum thermal evaporation