Počátky českého undergroundu - Jana Krejcarová a Egon Bondy - Janglová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá počátky českého undergroundu, konkrétně autory Janou Krejcarovou a Egonem Bondym, se zaměřeném na poetické texty obou autorů napsané během padesátých let s mírnými přesahy do let čtyřicátých a šedesátých. Cílem práce je analyzovat období jejich společného literárního působení, ukázat společné i rozdílné znaky v jejich textech a na ukázkách předvést jak a čím byli ovlivněni. Dále bakalářská práce podrobně analyzuje jejich společný literární počin a vzájemné milostné dopisy.
Origins of Czech Underground - Jana Krejcarova and Egon Bondy
Keywords: underground; Krejcarová, Jana; Bondy, Egon; literatura; poezie; underground; Krejcarová, Jana; Bondy, Egon; literature; poetry