Využití dronů v logistice - Hron, Antonín Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2025)
Drony se prosadily v širokém spektru možného využití. Našly uplatnění nejen v logistice a průmyslu, ale také v zemědělství, armádě a mnoha dalších oblastech. Tato práce se bude zabývat analýzou využití dronů v logistice jako je například skladování, doručení na poslední míli a také humanitárním účelům. Dále se zaměří na vývoj jednotlivých parametrů dronu (konstrukce, velikost, autonomie) a legislativní rámec.
The use of drones in logistics
Keywords: dron; bezpilotní letecký prostředek; logistika; poslední míle; drone; unmanned aerial vehicle; logistics; last-mile delivery