Přínos současných možností léčby Věkem podmíněné makulární degenerace - Matysková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Popsat problematiku a přínos současných možností léčby Věkem podmíněné makulární degenerace (VPMD) se zaměřením na aplikaci léčiv do sklivce. Zjistit jaké jsou další možnosti léčby a zmapovat postoje a znalosti pacientů o onemocnění a léčbě VPMD.
Benefits of current treatment options for Age-Related macular degeneration
Keywords: oko; sítnice; makulární degenerace; anti-VEGF (vaskulární endoteliální růstový faktor); eye; retina; macular degeneration; anti-VEGF (vascular endothelial growth factor)