Program na úpravu obrázků - Burešová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována studentům, kteří se zabývají počítačovou grafikou se zaměřením zvláště na rastrovou grafiku. Zabývá se úpravou obrázků a to především vybranými barevnými a 2D transformacemi a modifikacemi. Popisuje barevné modely, vlastnosti a komprese, které se uplatňují na obrázcích. Dále popisuje vybrané současné rastrové editory, které tyto transformace a modifikace používají.
The programme for modification images
Keywords: computer graphics; raster images; transformation images; modification images; počítačová grafika; rastrové obrázky; transformace obrázků; úprava obrázků