Výskyt Ureaplasma urealyticum v genitálním ústrojí těhotných žen - Chvílová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na druh Ureaplasma urealyticum, vyskytující se nejčastěji v urogenitálním ústrojí mužů i žen. Kromě infekcí pohlavního ústrojí je Ureaplasma urealyticum spojováno s neplodností, nepříznivými výsledky těhotenství a s onemocněním novorozenců. Práce je zaměřena na výskyt Ureaplasma urealyticum v amniové tekutině a v genitálním ústrojí těhotných žen. Dále se také zabývá charakteristikou celého rodu Ureaplasma, epidemiologií, možností léčby a laboratorní diagnostikou.
Occurrence of Ureaplasma urealyticum in genital tract of pregnant women
Keywords: Ureaplasma urealyticum; těhotenství; poporodní endometritida; urogenitální infekce; neplodnost; diagnostika; terapie; Ureaplasma urealyticum; pregnancy; postpartum endometritis; urogenital infection; infertility; diagnostics; therapy