Tenké vrstvy systému Ge-As-S připravené metodou spin-coating. - Černá, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce popisuje přípravu a vlastnosti chalkogenidových skel a tenkých vrstev systému Ge-As-S deponovaných metodou spin-coating. Fyzikálně-chemické vlastnosti vrstev byly charakterizovány metodami: EDAX (složení), Ramanova spektroskopie (struktura), UV-VIS-NIR a VASE spektroskopie (optické vlastnosti), DSC (termické vlastnosti), AFM (morfologie povrchů).
Thin films of Ge-As-S system prepared by spin - coating technique.
Keywords: Chalkogenidová skla; amorfní tenké vrstvy; struktura; optické vlastnosti; morfologie povrchu; Chalcogenide glasses; amorphous thin films; structure; Optical Properties; surface morphology