Postoje zdravotnických záchranářů pro výkon profese - Vránová, Eva (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je zaměřena na postoje zdravotnických záchranářů k jejich profesi. Teoretická část se zabývá osobností záchranáře, kompetencemi, etickým kodexem, základním vybavením základen a vozidel, dopadem náročného povolání na záchranáře jako člověka a vlivem relaxace, pohybu a stravy na duševní a fyzické zdraví záchranáře. Praktická část je zaměřena na postoje k práci, vzdělávání, dodržování zásad a vnímání profese veřejností.
The procedure of medical rescue workers and performance of their profession
Keywords: zdravotnický záchranář; postoje k profesi; etický kodex; kompetence; medical paramedic; professional attitudes; Code of Ethics; competencies