Social criticism in F. Scott Fitzgerald's novels "The Great Gastby" and "Tender is the night" - Horáková, Martina (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá kritikou společnosti v románech F. S. Fitzgeralda "Velký Gastby" a "Něžná je noc". Srovnává obě díla, interpretuje je, zkoumá aspekty dvacátých let 20. století v americké společnosti a poukazuje na vlivy, které se projevily při spisovatelově tvorbě.
Kritika společnosti v románech F. Scotta Fitzgeralda "Velký Gastby" a Něžná je noc"
Keywords: Fitzgerald, Francis Scott; americká společnost; literatura; rozbor literárního díla; kritika; srovnání