Firemní vzdělávání - Smith, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce na téma Firemní vzdělávání se v první části zaměřuje na vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů, vysvětluje jejich důvody, klady, ale i zápory. V rámci přístupů ke vzdělávání jsou představeny různé možnosti postojů společností k rozvoji svých zaměstnanců, jako je strategický přístup k firemnímu vzdělávání, kompetenční, systematický a učící se organizace. Následně je popsán cyklus vzdělávání zaměstnanců, který tvoří ve čtyřech bodech uzavřený kruh celého systému. V praktické části je analyzován aktuální stav firemního vzdělávání ve společnosti Motorpal, a.s. Podklady byly získány pomocí zkoumání interních dokumentů a formulářů vybraného podniku. Dále bylo u zaměstnanců provedeno dotazníkové šetření. Cílem diplomové práce je: na základě provedené analýzy a využití dalších metod výzkumu, zhodnotit systém vzdělávání společnosti Motorpal, a.s. vzhledem k celkové strategii firmy, poukázat na případné nedostatky a navrhnout vhodná doporučení, která by vedla k jejich optimalizaci.
Corporate education
Keywords: cyklus vzdělávání; firemní vzdělávání; kariéra; lidské zdroje; přístupy ke vzdělávání; rozvoj zaměstnanců; strategie; znalosti; education cycle; corporate education; career; human resources; approaches to education; employee development; strategy; knowledge