Využití technologie GIS při monitoringu turistických stezek v CHKO Broumovsko - Berková, Renáta (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na využití technologie GIS při monitoringu turistických tras vybraného území v CHKO Broumovsko. K lokalizování turistických cest a dalších souvisejících prvků je využit systém GPS. Editace dat probíhá podle předem definovaného modelu a je realizována v prostředí programu ArcGIS Desktop firmy ESRI. Ve stejném programu jsou nasbíraná data kartograficky vizualizována.
Using of GIS technology to monitoring of tourist routes in protected landscape area named Broumovsko
Keywords: datové modely; GPS; GIS; geoprvky; ArcMap; turistické stezky; monitorování; data models; feature; tourist routes; monitoring