Sochařské dílo v Opavě mezi lety 1800-2000 - Skalík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce je velmi rozsáhlým chronologickým pojednáním o existujících i zaniklých sochařských monumentálních památkách Opavy posledních dvou století. Hlavní část práce tvoří katalog jednotlivých děl s navazujícím přehledem sochařů a architektů. Soubor zpracovává katalogizační karty obsahující lokaci, autorství, dataci, popis, historii, zhodnocení současného stavu památky a bibliografii.
Keywords: sochařství; architektura; památkové objekty; katalogy; Opava