Měření doby konvergence síťové architektury při využití Singl-Area a Multiarea OSPF - Jebavý, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Závěrečná práce se zabývá měřením rychlosti konvergence při využití dynamického protokolu OSPF. V teoretické části jsou popsány metody směrování s důkladem na jejich rozdílnosti, výhody a nevýhody. Samostatná část práce se zabývá samotným protokolem OSPF, kde se vysvětlují vlastnosti, pakety a operační stavy protokolu. Praktická část zahrnuje měření v rámci jedné a více oblastí.
Measurement of the cenvergention time of network architecture with Single-Area and Multiarea OSPF
Keywords: směrování; OSPF; měření konvergence; pakety; Single-Area; Multiarea; routing; OSPF; measuring convergence; packets; Single-Area; Multiarea