Význam alternativní investice pro investory a podnikatelské prostředí - Hartingerová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této bakalářské práce byla analýza podnikatelského a investičního prostředí se zaměřením na alternativní investici, kterou byli koně v českém tržním prostředí. Nejdříve jsou jednotlivé investiční možnosti představeny a charakterizovány. V další části jsou pak blíže zkoumány a komparovány zvolené investiční příležitosti. Závěrem jsou formulovány vlastní návrhy investování pro investory.
The importance of alternative investment for investors and entrepreneurial environment
Keywords: netradiční investice; koně; trh reálných aktiv; výnos; riziko; unconventional investments; horses; real assets market; profit; risk